Γυρίστε τον Χρόνο Πίσω!!

           Θα μπορούσατε να πιστέψετε ποτέ πως ταπεινά λαχανικά που βρίσκουμε στο μπαλκόνι και την κουζίνα μας μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της νεότητας; Τώρα και επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν ότι δύο υπέροχα δώρα από τη φύση μας υπόσχονται νεανικό δέρμα χωρίς ρυτίδες και χαλάρωση.

Το αγγουράκι και η αλόη καθυστερούν 
την διαδικασία της γήρανσης και παίρνουν τον ρόλο 
των συμμάχων μας απέναντι στο χρόνο. 
Και τα δύο χρησιμοποιούνται από τη βιομηχανία της 
ομορφιάς σε προϊόντα που καταπολεμούν τις ρυτίδες, 
θρέφουν και αναζωογονούν το δέρμα.
Η γήρανση του δέρματος είναι μια φυσική διαδικασία 
που ξεκινάει με αργούς ρυθμούς από πολύ νωρίς 
και συνεχίζεται σε όλα τα στάδια της ζωής μας. 
Ευτυχώς γνωρίζουμε τους παράγοντες που επηρεάζουν 
την υγεία του δέρματος και μπορούμε να 
τους καταπολεμήσουμε με φυσικά προϊόντα. 
Ξεκινώντας από το αγγουράκι, το προτείνουμε γιατί περιέχει μεγάλη ποσότητα νερού (96% του βάρους του), που βοηθάει στην ολική ενυδάτωση του οργανισμού, αλλά και του δέρματος ειδικά.
Επιπλέον, η περιεκτικότητά του σε βιταμίνη Ε το κατατάσσει ψηλά στη λίστα των τροφίμων που επανορθώνουν,  ενυδατώνουν και προστατεύουν τα κύτταρα του δέρματος.
Περιέχει αντιοξειδωτικά και φημίζεται για την προστατευτική του δράση απέναντι στις ελεύθερες ρίζες που γερνάνε το δέρμα και μειώνουν την παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου. Το ισχυρό τους όπλο; Οι κουκουρμιτασίνες, οι λιγνάνες και τα φλαβονοειδή. Αυτά τα τρία είδη φυτοθρεπτικών συστατικών προσφέρουν πολύτιμα αντιοξειδωτικά, αντιφλεγμονώδη και αντιακαρκινικά οφέλη.
Τέλος, χάριν στις στυπτικές του ιδιότητες βοηθάει να καθαρίζει το δέρμα σε βάθος και να ελέγχει την έκκριση του επιπλέον λίπους που σχετίζεται με προβλήματα όπως η ακμή.
Η αλόη είναι επίσης ένα φυτό πολύ ψηλά στην εκτίμηση όσων ασχολούνται με την ομορφιά, γιατί περιέχει θρεπτικά συστατικά που βοηθάνε στην αναγέννηση των ιστών. Περιέχει 96% νερό, περισσότερες από 200 ωφέλιμες φυτοχημικές ουσίες, 18 αμινοξέα, βιταμίνες  B1, B3, B6 και βιταμίνη C που καταπολεμούν τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες. Είναι λοιπόν, φυσικό ενυδατικό τρόφιμο που χαρίζει ελαστικότητα και εμποδίζει την ξηρότητα του δέρματος.


Η χρήση της αλόης σαν φυσικό καλλυντικό είναι ευρέως διαδεδομένη.  Σε έρευνα που εκδόθηκε από επιστημονικό περιοδικό the Annals of Dermatology το 2009, αποδείχθηκε ότι  1200 mg/ημέρα (1/4 από ένα κουταλάκι του γλυκού) καθαρό ζελέ αλόης μπορεί να αντιστρέψει  αισθητά τα σημάδια της γήρανσης σε διάστημα 90 ημερών. Σύμφωνα με την έρευνα μετά από το διάστημα αυτό οι ρυτίδες μειώθηκανενώ βελτιώθηκε η ελαστικότητα του δέρματος. Η κατανάλωση υγρής αλόης αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου, που είναι το βασικό δομικό υλικό του δέρματος. Όσο περισσότερο κολλαγόνο παράγει το δέρμα, τόσο πιο λίγες θα είναι οι ρυτίδες και η χαλάρωση σε αυτό.
Το πιο καταπληκτικό νέο όμως αφορά το DNA. Η αλόη μειώνει την γονιδιακή δράση που προκαλεί την καταστροφή του κολλαγόνου.
Ακόμη, μία από τις κύριες ιδιότητές της είναι οι στυπτικές της ικανότητες που βοηθάνε στην καθαρότητα του δέρματος.
Τέλος βοηθάει στην αποτοξίνωση του οργανισμού, παρασύροντας τις τοξίνες από το πεπτικό σύστημα, γεγονός που έμμεσα ευνοεί και την επιδερμίδα. Λειτουργεί σαν αντιβιοτικό που καταπολεμά την ακμή, θεραπεύει τις πληγές και τα σημάδια της εφηβείας.
Βάλτε λοιπόν στην κουζίνα σας αγγουράκι όσο πιο συχνά σας επιτρέπει η εποχιακή τους παραγωγή και αλόη όλο τον χρόνο. Θυμηθείτε: ένα φρέσκο φύλλο αλόης μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο 2-3 εβδομάδες.

Comments

Popular Posts