Η Διατροφολόγος Σπίτι σας

Υπηρεσίες 


•Προγράμματα μείωση βάρους 


•Προγράμματα αύξησης βάρους


•Διατροφή στην διάρκεια της κύησης και του θηλασμού


•Παιδική και εφηβική παχυσαρκία


•Παιδικές διατροφικές ιδιοτροπίες


•Διατροφή Αθλητών


•Διατροφή στη εμμηνόπαυση


•Επαγγελματικά γεύματα


•Προγράμματα διατροφής για άτομα που απουσιάζουν πολλές ώρες από το σπίτι


Η Διατροφική παρακολούθηση γίνεται μόνο με επισκέψεις κατ’ οίκον.

Προγραμματίστε σήμερα κιόλας το πρώτο σας ραντεβού.

Η 1η συνεδρία διαρκεί περίπου 1 ώρα και περιλαμβάνει:

α. Λήψη ενός αναλυτικού διατροφικού ιστορικού (ημερήσιες και εβδομαδιαίες διατροφικές συνήθειες, τρόφιμα που αποφεύγονται ή προτιμούνται κ.λ.π.) καθώς και λήψη σύντομου ιατρικού και φαρμακευτικού ιστορικού.

β. Σωματομετρικές μετρήσεις (βάρος, ύψος, , περιφέρεια μέσης, κοιλιάς, γοφών και μηρού)

γ. Υπολογισμός λίπους σώματος με δερματοπτυχόμετρο HARPENDER RH159LB.

δ. Ανάλυση Σύστασης Σώματος (Λιπομέτρηση) με ηλεκτρονικό λιπόμετρο MALTRON BF906 (εφαρμόζεται βιοηλεκτρική εμπέδηση με 4 ηλεκτρόδια). Υπολογίζονται ακόμη ο Βασικός Μεταβολισμός, τα υγρά του σώματος και η ελεύθερη λίπους μάζα σώματος.

ε. Ψυχολογική υποστήριξη. Το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίας αποτελεί η συζήτηση. Έτσι σας δίνεται η ευκαιρία να λύσετε απορίες που πιθανά έχετε για τη διατροφή, τις ποσότητες των τροφίμων ή την εξέλιξη της δίαιτας. Η ψυχολογική υποστήριξη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι κάθε συνεδρίας εφόσον είναι πολύ σημαντική στην επίτευξη των στόχων σας και στην αλλαγή της διαιτητικής συμπεριφοράς.

Τα δεδομένα που συλλέγονται κατά τη 1η συνεδρία χρησιμοποιούνται για τη σύνταξη εξατομικευμένου διαιτολογίου. Οι διατροφικές συνήθειες, η υγεία, το πρόγραμμα εργασίας ή οικογενειακή κατάσταση λαμβάνονται υπ’ όψιν ώστε το πρόγραμμα να είναι όσο το δυνατόν στα μέτρα σας, πάντα όμως σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής διατροφής.

Ο Αριθμός και η συχνότητα των συνεδριών αποφασίζονται σύμφωνα με τις ανάγκες του οργανισμού και πάντα μετά από μεταξύ μας συνεννόηση.

Για πιο αποτελεσματική παρακολούθηση είναι καλό αρχικά οι συνεδρίες να γίνονται κάθε εβδομάδα και στη συνέχεια κάθε δύο εβδομάδες.

Ενδιάμεσα των συνεδριών υπάρχει τηλεφωνική επικοινωνία για ψυχολογική υποστήριξη και φυσικά για διευκρινήσεις.

Από τη 2η συνεδρία και μετά οι επισκέψεις διαρκούν περίπου 30 με 45 λεπτά και επαναλαμβάνονται όλες οι σωματομετρικές μετρήσεις και η χρήση δερματοπτυχόμετρου. Η χρήση ηλεκτρονικού λιπόμετρου επαναλαμβάνεται στη 6η συνεδρία ή με την επίτευξη του στόχου.

στ. Συντήρηση: Το κλειδί της επιτυχίας βρίσκεται στις διατροφικές συνήθειες, που διδάσκονται μέσω του προγράμματος αβίαστα, εφαρμόζονται και υιοθετούνται εύκολα και μπορούν να κρατήσουν για μια ζωή. Μετά την επίτευξη του στόχου συνήθων ακολουθούν 1-2 συνεδρίες συντήρησης στις οποίες σχεδιάζεται ένα πρόγραμμα που συνδέει την δίαιτα με την πιο ενισχυμένη σε θερμίδες διατροφή. Το διαιτολόγιο αυτό αποτελεί τον «οδηγό» για την διατήρηση του βάρους. 

Comments

Popular Posts