Διατροφη απο τη φυση!!!

Διακοπές στη θάλασσα – Διακοπές στο βουνό...

Όποιο και να διαλέξετε κερδίζετε ξεκούραση, ηρεμία και θρεπτικά συστατικά!!



• Ιώδιο
Η επαφή με τη θάλασσα και τον θαλασσινό αέρα (κυρίως στις περιοχές που υπάρχουν πολλά φύκια)  προσφέρει στον οργανισμό το πολύτιμο θεραπευτικό Ιώδιο. 

Το Ιώδιο είναι ένα ιχνοστοιχείο απαραίτητο για τη σύνθεση της θυρεοειδούς ορμόνης. Ο οργανισμός δεν μπορεί να παράξει Ιώδιο κι έτσι βασίζεται στη διατροφή για την προμήθειά του. Χρειαζόμαστε περίπου 150 μg Ιωδίου την ημέρα. Ο θαλασσινός αέρας μπορεί να προσφέρει από 1- 20 μg/ημέρα, σε περιοχές με λίγα φύκια και χαμηλή περιεκτικότητα, έως 150 μg σε περιοχές με μεγαλύτερη περιεκτικότητα.


• Φυτοκτόνα (phytoncides).
Είναι αντιμικροβιακές πτητικές ενώσεις που εκκρίνονται από τα φυτά και τα δένδρα για να προστατευτούν από τα επιβλαβή έντομα. Όταν οι άνθρωποι εισπνέουν τις ουσίες αυτές, το σώμα αποκρίνεται αυξάνοντας τον αριθμό και τη δραστηριότητα ενός τύπου λευκών αιμοσφαιρίων, γνωστά ως φυσικά δολοφονικά κύτταρα ή
NK. Τα ΝΚ επιτίθονται σε καρκινικά κύτταρα και ιούς που προσβάλλουν τον οργανισμό. Στην Ιαπωνία το «μπάνιο στο δάσος» - forest bathing- είναι μέρος της προληπτικής ιατρικής με θεαματικά αποτελέσματα για το σώμα και την ψυχή.


• Βιταμίνη D
Είναι η βιταμίνη του ήλιου. Σχηματίζεται στο χαμηλώτερο στρώμα της επιδερμίδας με τη βοήθεια της ηλιακής ακτινοβολίας . Είναι υπεύθυνη για την απορρόφηση του ασβεστίου και την εναπόθεσή του στα κόκκαλα και τα δόντια, για τη σύσπαση των μυών και τη λειτουργία της καρδιάς. 10-15 λεπτά την ημέρα ασφαλής έκθεση στον ήλιο είναι αρκετή για να σχηματίσουμε όλη τη βιταμίνη
D που χρειαζόμαστε. Εκθέστε κυρίως το πάνω μέρος των χεριών σας και τον ρόμβο που σχηματίζεται μεταξύ αυχένα, ώμων και πλάτης.


Τελικά η επαφή με τη φύση είναι πραγματικά πολύτιμη..

Comments

Popular Posts