Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος η 1η Ιουνίου

γιορτάζεται με πρωτοβουλία της Οργάνωσης Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ κάθε χρόνο από το 2001.


Αποκλειστική τροφή στα πρώτα στάδια της ανθρώπινης ζωής, ζωτικό τρόφιμο στη διάρκεια της παιδικής και εφηβικής ηλικίας, σύμμαχος στην υγεία των οστών και των δοντιών στην ενήλικη ζωή, το γάλα παρέχει σημαντικά ευεργετήματα στην υγεία των ανθρώπων.




Πλούσιο σε πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, προσφέρει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός. Η καζεΐνη (πρωτεΐνη του γάλακτος) περιέχει πεπτίδια που ενισχύουν τη φυσική άμυνα του οργανισμού, ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση και βοηθούν στην αντιμετώπιση του στρες.
Άριστη πηγή Ασβέστιου και Φωσφόρου χτίζει και συντηρεί την οστική μάζα σε όλο τον κύκλου της ζωής του ανθρώπου, προστατεύοντας από τηνοστεοπενία και την οστεοπόρωση.


Ως καλή πηγή βιταμίνης Β12, συμβάλλει αποτελεσματικά στη δημιουργία υγιών ερυθρών αιμοσφαιρίων και στη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα βοηθά στην πήξη του αίματος, στα συστήματα παραγωγής ενέργενειας, την απορρόφηση λίπους από το στομάχι, την απώλεια βάρους και την καταπολέμηση της παχυσαρκίας.
Στη Διατροφή, αν μπορούσαμε να δώσουμε το Άριστα-10 σε ένα τρόφιμο, αυτό θα ήταν το γάλα.


Ας υψώσουμε λοιπόν τα ποτήρια μας κι ας γιορτάσουμε την τεράστια αξία του γάλακτος στην υγεία, την ανάπτυξη και την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους σε όλο τον κόσμο.

#WorldMilkDay #EnjoyDairy #TeamDairy #milk #nutrition #nutritionistthessaloniki #dietwise #nutriwiseblogspot #teachingnutrition #diet #health #food #strongbones #strongteeth #calcium #phosphorus #vitamins #greekdiet #eatright

+7

Comments

Popular Posts